Любослав Пенев нападна остро Стойчо Младенов на извънредна пресконференция, която свика. Любо обяви, че има право на отговор, след като на няколко пъти Екзекутора на Ливърпул намекна, че му е оставено лошо наследство с контузени играчи и некачествена физическа подготовка.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

„С моето назначение целите бяха две - да вземем Купата и феновете да са доволни. Това се и случи.  След това обаче видяхте какво стана. Явно отдавна са подготвяли уволнението ми. 

Новият треньор на вратарите в тима Стоян Колев още от два месеца говори насам и натам из Пловдив, че напуска местния Локомотив и се връща в ЦСКА", заяви Пенев.

"Стойчо Младенов отдавна е знаел, че ще ме смени. С него се видях малко след като спечелихме Купата. После след месец пак се видяхме. „Честито“ ми каза и толкова. Преговарял е зад гърба ми и е проявил страхотно лицемерие. Това е много гадна и долна постъпка от негова страна. 

Беше редно да се обади и да ми каже,  че преговаря с ЦСКА, а не да постъпка така лицемерно. Все пак една съблекалня сме делили навремето на "Армията".  Младите тук не знаят, но с колегата от Плоски сме бивши съотборници в ЦСКА. Не сме били приятели, а само съотборници, но все пак съотборници. И не е редно да се държи така лицемерно. 

Стойчо Младенов да спре да мрънка и мяука. Има прекрасно наследство, оставено от мен – нека да го развие. Ако не успее – това си е негов проблем.  Като е недоволен от моя отбор, защо пое ЦСКА? Стой си вкъщи. Къде си тръгнал. Отборът е много добре подготвен от моя страна. Това, че сме контузили играчите с кондиционния треньор, са пълни глупости", каза още Пенев.

"Това видео, което се разпространи (б.р. - на него Мено Кох вдига огромна щанга), е част от тестовете, които провеждахме. Това е тренировка за тестове за сила, бързина, скорост и гъвкавост. Те са избрали този материал с Мено Кох и Гълъбов. Те са от силните футболисти, които могат да повдигнат тази тежест. Това се прави един или два пъти в годината, за да се направи индивидуална програма на играчите. Нищо повече", обясни племенникът на Димитър Пенев.  

"Публична тайна е, че Стойчо Младенов обича да участва в абсолютно всички трансфери под всякаква форма, така че ръководството сигурно има тази информация. Ако не, аз им я давам.

Аз съм от ЦСКА и искам ЦСКА да успява и да побеждава, но нека се работи по най-добрия начин.

Има промяна в ръководството, знаете, тя се случи преди около 15 дни. Посред нощите в 12 часа се правят уволнения. Това не е добре. Не е добре, че се работи на парче в ЦСКА. Треньорите се сменят през няколко месеца, не мисля, че това е сериозно.

Когато има договорки, е редно да се спазват. Година и три месеца беше моят договор. Март месец догодина трябваше да се събираме и да се реши дали ръководството е доволно и дали не от  мен. Но не се получи", добави Любослав Пенев.