Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев проведе пресконференция преди двубоя за Суперкупата срещу Лудогорец в своя типичен стил Срещата е в събота от 20:30 часа на стадион "Васил Левски". 

"Питайте тях за изказване на техни треньори или футболисти. Подготвяме си се, всички мачове за нас са важни, аз съм ви обяснил. Първенство - важно, купа - важно, суперкупа - важно. Това е моето мислене, ние сме ЦСКА. Даже да не съм в ЦСКА, пак всички мачове са важни. Другата страна си тълкува нещата, както си искат", започна Пенев.

"Последният мач беше срещу кой? Опаааа... Нямам нищо против, сега станаха мачове, множествено число, въпросът е обширен, нищо повече. Продължаваме същата линия на подготовка, опитваме се с всяка тренировка да бъдем по-добър отбор. Убеден съм, че ще видим един силен отбор в нашия първия мач за новия сезон. 

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Новите се напаснаха, преговаряме, трансферният период е отворен. Отборът играе със самочувствие, имат необходимите качества. Утрешният съперник го разглеждаме като съперник, историята го оставяме настрана. Елиминирали сме го, но утре е друг мач. Не трябва да го свързваме с миналото. Утре срещаме един от многото съперници, които ще срещнем през сезона. За мен като старши треньор е важно какво ще направим ние, за да спечелим този мач, както го правим винаги, лесничко е", продължи в свой стил Пенев.

"Отборите, които участват в първенствата на УЕФА са длъжни да се подготвят за графика, и ние сме се подготвили. Виждам отбора много добре, цялото ми внимание е насочено към утрешния мач. Имаме шпиони, отчет, всичко е ясно, това вече е вътрешна информация. Изобщо не се притеснявам и съм убеден и съм със самочувствието да кажа, че ние сме фаворитът в този мач, а и в другите мачове, които са пред ЦСКА. 

Да не мислим сега за първенството, аз поне не мисля. Наясно съм с първите четири кръга, ние така работим, на парче - по четири, докато стигнем до края на първенството да спасяваме този или онзи отбор и да натъкмяваме групите. Малко разширих отговора. Вярвам, че ние ще спечелим мача и футболистите ще покажат своите възможности. 

Агресия, окей, но агресия в границата на правилника - няма да махнем на някой главата, все пак има и съдии, те трябва да са нащрек точно за такива действие. Ако е червен картон, се взима за следващите мачове, ако е жълт, не. Има такава особеност. 

Нямам проблем със съдиите никакви. Виждам, че могат, следя го това от много години. Въпросът е да не бъдат безпристрастни и да не слугат, така ще израстваме. Да не давам примери с много погрешни решения - окей, наказваме ги, но трябва и да се научат. Грешките са очевадни. За утре съм спокоен, те си имат задача, която трябва да си изпълнят", каза още треньорът на ЦСКА.

"Кайседо? Използваме си го, включи се късно при нас в ЦСКА, но е подготвен с националния отбор, утре ще бъде на линия. Валентин Антов? Нека да има скаути, каква е цената? Вход свободен е, скаути могат да дойдат от цялата планета. Каква е цената, че не я знам? Няма как да коментирам тази тема, опитваш се, но няма да стане, пробвай с друго. Ще искаш да ти разкажа какво тренираме - дузпите са опция. Продължения ще има ли, а? Питам, защото ме питате за дузпите. Питате неща, които с удоволствие бих споделил, но не пред камерата. Това са ноу хау неща, които аз пазя за мача. Затова моите пресконференции са бързи, десет минути и това е, даже девет. Казвайте, че имам работата. Момчета и дами, разбира се", завърши Пенев.