ЦСКА приема Царско село в мач от 11 кръг на efbet Лигата. Двубоят на „Армията“ започва в 16:45 часа. Начело на гостите е легендата на „червените“ Любослав Пенев, който е истинска черна котка за „армейците“.

ЦСКА няма победа над Пенев в мачовете му за първенство срещу тима като футболист и треньор, припомня „Мач Телеграф“. Три пъти Ел Голеадор е заставал срещу „червените“ и е записал една победа и две равенства.

Като футболист Любо Пенев играе срещу ЦСКА през 2002 г., когато изиграва три мача за Локомотив (Пловдив). В първия от тях „черно-белите“ приемат „армейците“ на 6 април. Броени месеци по-рано нападателят е играч на „червените“.

През пролетта на 2002 г. Локо (Пловдив) бие ЦСКА с 1:0 след гол на Методи Стойнев преди почивката. „Смърфовете“ пропускат и дузпа, а Галин Иванов и Ибрахима Гай от ЦСКА получават червени картони. Любо Пенев е заменен от Екундайо Джайеоба в средата на второто полувреме.

Пенев дебютира като треньор на Литекс срещу „червените“ на „Армията“. Това става на 11 септември 2010 г. Мачът завършва при резултат 1:1. Светослав Тодоров открива за „оранжевите“ в 27-ата минута, а след това пропуска и дузпа. Маркиньос изравнява за ЦСКА преди почивката. Александър Барт от гостите е изгонен, а „армейците“ претендират за две неотсъдени дузпи.

Ответният двубой в Ловеч приключва при нулево равенство. Червен картон получава халфът на ЦСКА Борис Галчев, който в момента е играч на Царско село. Двете ремита са важни за Литекс от стратегическа гледна точка, тъй като в края на сезона ловчанлий стават шампион.

Трябва да се отбележи все пак, че ЦСКА има победи над Любо Пенев, но те са купата на България и Суперкупата. На 20 април 2011 г. „червените“ печелят с 2:1 на „Армията“ срещу Литекс за Купата след два гола на Спас Делев. Георги Миланов е точен за ловчанлии.

Три месеца по-късно, в спора за Суперкупата „червените“ бият с 3:1 на „Лазур“ в Бургас. Селио Кодо дава ранен аванс на „оранжевите“ в шестата минута, но „армейците“ обръщат с нови два гола на Делев и едно попадение на Янис Зику от дузпа.

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството