Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов и селекционерът на националния отбор Любослав Пенев ще се срещата днес по обяд. Поводът е новият договор на Любо начело на държавния тим. Настоящият контракт изтича в края на месеца, като има опция за удължаването му с още две години.

Легендарният голмайстор, който успя да вдигне националите, е склонен на нов договор, но желае по-добри финансови условия за него и екипа му, твърди "Меридиан Мач". Според запознати Пенев ще поиска двойно увеличение на заплатата, което е очаквано от Михайлов.

Според изданието, на 80-90 процента Любо ще продължи работата си в националния тим, въпреки че има няколко предложения от чужбина.

В същото време стана ясно, че две държави от Европа са изявили желание за контроли с нас на 15 и 19 ноември. Става въпрос за Беларус и Турция. На този етап БФС все още не е дал отговор. Той обаче почти сигурно ще е отрицателен. Причината е, че и Беларус, и Турция искат да гостуват в София, а по това време на годината не се знае какви ще са метеорологичните условия в столицата. Другата пречка е, че почти сигурно на 16 и 20 ноември ще има мачове за Купата на България между "Левски" и ЦСКА, които ще се играят именно на "Васил Левски".