Треньорът на „Ботев” (Пловдив) Любослав Пенев призна, че в отбора има напрежение преди мача с Либертас от Сан Марино утре вечер от 19:45 часа българско време на стадион „Лазур” в Бургас. Мачът е официален дебют за Пенев начело на „канарчетата’ и е от първия квалификационен кръг на турнира Лига Европа. В същото време националният селекционер потвърди, че Абел Анисе е продаден на шампиона Лудогорец.

"Анисе ще играе за Лудогорец. Няма нищо конкретно за Хамза и Доре. Доре не е с изрядни документи, Хамза сподели, че не е готов за утрешния мач. Никой няма да карам да играе на сила. И физически, и психически не са готови, за да попаднат в групата. Имаме и други футболисти”, сподели Пенев на пресконференцията.

Треньорът няма как да продължи със селекцията на тима, след като не разполага с финанси към момента. "Това не е най-важното в момента. Мен ме интересува мачът утре, да го изиграем добре и да спечелим. Ако направим така, че вторият мач да го направим протоколен, още по-добре. Всеки, който е в групата, може да вземе участие. По-скоро тези, които влязат в 18-те. Всеки един, който е на пейката, би трябвало да е подготвен. След като са в групата, значи са готови и могат да вземат участие в мача. Няма млади и стари, има можещи и неможещи. Всеки трябва да мисли, да се бори и да покаже това, на което е способен във времето, в което му се даде на терена”, допълни треньорът.

"По-скоро да бъдат леко разсеяни, но подценяване не мисля. Важно е да направим един добър мач, да го изиграем добре и да победим. Има напрежение със сигурност”, завърши националният селекционер.

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка

БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа