Любо Пенев обеща изненади и здрав мач срещу ЦСКА. Дербито на 6-ия кръг от "А" професионалната футболна група е утре от 21:00 часа. Общо 22-ма футболисти на Литекс пътуват тази вечер за София. По ирония на съдбата дебютът на "червената" легенда и нов старши треньор на Литекс е точно срещу родния му клуб ЦСКА.

"Мачът ще бъде по-специален за мен. Публиката на ЦСКА продължава да ме уважава и това е много хубаво. Мисля, че можем да изненадаме ЦСКА с доста неща, но не виждам смисъл да разказвам какво сме тренирали. Познавам обстановката не само в ЦСКА, но и в повечето отбори в България. Сега обаче сме се концентрирали за ЦСКА, гледал съм абсолютно всички техни мачове", сподели Пенев.

"Чувствам се прекрасно в Ловеч, всичко е наред и работим по програма. Имахме един-двама контузени, но се надявам, че те ще бъдат готови за утрешния мач. Наясно съм с качествата на абсолютно всички състезатели, разполагах с достатъчно време от 7-8 дни да се запозная с обстановката тук", заяви Любослав Пенев.

"Почти съм наясно с техния състав и тактическата им схема, но това са подробности. Мисля, че срещу нас нито един отбор не може да се смята за фаворит. Литекс може да защити шампионската си титла, но това ще стане с ежедневна и здрава работа. Всеки ден трябва да се работи здраво. Аз съм много взискателен, момчетата го видяха. Директен съм, конкретен съм и обичам диалога. И това се оценява от играчите", каза още новият треньор  на Литекс.

Верен на стила си, Любо Пенев не даде коментар нито за схемата, нито за тактиката на отбора си. Но обеща най-важното - победа за Литекс срещу ЦСКА.
"Не мога да коментирам сега какви промени съм направил. Не мога да коментирам и с каква схема ще играем срещу ЦСКА и как ще играем. Само мога да кажа, че ще се опитаме да изненадаме съперника. Знаем как. Искам да видя един агресивен отбор, мобилизиран в защита и в нападение. Тим, който в утрешния, а и във всички мачове до края на първенството, да бъде убеден в това, което прави. И да се бори за трите точки във всеки един мач, без значение срещу кого и къде. За мен и за отбора абсолютно всички мачове са важни. Имаме да защитаваме титла и това само по себе си говори, че няма място за отпускане", завърши наставникът./БЛИЦ