Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев заяви на пресконференцията преди мача с Дери Сити, че през новия сезон ще залага на млади футболисти, а след това ще им дава възможност да продължават развитието си в чужбина. Утре от 20:00 часа на стадион "Васил Левски" "армейците" приемат ирландците в първи двубой от третия квалификационен кръг на турнира Лига Европа.

"Залагам на младите футболисти и искам да им дам път към чужбина. Имат ли оферта на 23,24 или 25 години, няма проблем. Нека ЦСКА е индустрия. Новото начало идва от утре. Нека футболистите правят това, което могат. Не искам от тях да правят нещо, което не могат", каза Пенев.

"В никакъв случай не бягам от отговорност. Нещата няма да станат за 2-3 месеца. Надявам се утре да покажем добра игра, но това е само началото на един отбор, който тепърва ще се изгражда", продължи Пенев.

"Ще гоним резултат, с който да продължим напред. Искам две победи с добра игра", каза Пенев.

"Не успяхме да ги проучим достатъчно, но имам доста информация, която се надявам да ни свърши работа", заяви още треньорът на ЦСКА, който добави, че Тодор Тимонов вече е картотекиран в УЕФА.

"Не знам дали ще е титуляр. На лагер-сбора имаме 19 човека, които съм взел. Още не мога да кажа кой ще бъде в състава. Имаме тренировка след малко и се надявам да няма някакви усложнения от здравна гледна точка", каза Пенев.

"Няма напрежение. Минал съм през това и ще се опитам да предам спокойствието си на играчите. Те са можещи и знаят, че е много важно да бъдат спокойни и концентрирани", каза още треньорът на ЦСКА. /БЛИЦ