Любослав Пенев ще отпътува директно за Лисабон в петък след контролата срещу Канада от 18,30 ч в Ритцинг. Селекционерът на националите има покана за ложата на финала в Шампионска лига между мадридските "Реал" и "Атлетико" в събота вечерта. Ел Голеадор е свързан по различен начин и с двата клуба, припомня вестник "Труд".

Той беше лидер и голмайстор при златния дубъл на "дюшекчиите" преди 18 години и е един от малцината в света, вкарвали хеттрик във вратата на "балета".

Националите се връщат в София в събота на обяд с полет на австрийските авиолинии, защото не са наели чартър. От шефовете на БФС с отбора е само Йордан Лечков, защото президентът Борислав Михайлов ще присъства на 100-годишния юбилей на родния "Левски".
Пенев бе изненадан неприятно в първия ден на отбора в Австрия, защото насрочената тренировка бе обявена за закрита. Но се оказа, че арената на ФК "Арбайт" е... открита отвсякъде и обградена само с мрежи. Така 100-минутното тактическо занимание не мина в желаната спокойна среда.

Все пак въпреки шума от стотина фенове и тв камерите селекционерът постепенно се успокои. И дори разведряваше обстановката с лафове. Като например: "Леко, контузихме канадците", когато някой улучваше разположените по терена червени манекени...
Най-вероятно дебют за националния ще запишат вратарят Георги Китанов ("Черно море") и Ивайло Чочев (ЦСКА).

Билетите за мача струват 6 евро, определиха организатори на контролата на 5-хилядния стадион "Зонензее". Австрийска съдийска бригада ще свири двубоя, който ще се предава у нас по телевизия Нюз 7.

Поне 500 българи се очаква да пропътуват 70-те километра от Виена. Според сънародниците ни, присъствали на тренировката, най-голям е интересът към капитана Ивелин Попов, Георги Миланов и направилия трансфер за 2,5 млн. евро в "Спортинг" (Лисабон) Симеон Славчев.