Треньорът на Литекс Любослав Пенев коментира снощните мачове на Левски и ЦСКА в Лига Европа, в които родните грандове претърпяха поражения. "Сините" сериозно се изложиха, губейки с 0:5 от Спортинг в Лисабон, а "армейците" паднаха с 0:1 от Порто в София.

"Очевадно е, че има голяма разлика в класите. Португалците, които макар и да не са най-високо европейско ниво, ни изнесоха лекция. И трябва да отбележим, че португалското първенство не е сред водещите в Европа", коментира Пенев.

Наставникът на шампионите е доволен, че Николай Бодуров попадна в състава на Лотар Матеус - "Доволен съм, че е оценен."

"Фактът, че селекционерът проявява интерес към нашия мач с Черно море може да ни радва. Сигурен съм, че има какво да види и в нашия тим, и в този на гостите. Неговата визита няма да ме накара да правя промени в сравнение с това, което сме тренирали през седмицата", каза още Пенев.

На Литекс утре предстои домакинство на Черно море от 9-ия кръг на "А" група. Срещата е от 21:00 часа в Ловеч, а на трибуните ще бъде Лотар Матеус.

"Черно море е сериозен и корав отбор. Харесва ми. Противникът обича единоборствата. Мисля, че ще стане добър мач. Познавам ги много добре. Очаквам чист двубой, с много техника. Литекс, естесвено, ще преследва победата", завърши Пенев. /БЛИЦ