Любослав Пенев за пореден път показа характера си. Селекционерът на националния ни отбор даде пресконференция днес в Правец. “А” тимът вече е на лагер за предстоящите домакинство на Малта (22 март) и гостуване на Дания (26 март). Почти в края на брифинга Пенев се ядоса на двама телевизионни оператори, които шушукаха в дъното на залата. В този момент Любо стана и се премести от стола, на който говореше през цялото време. Пред него на масата бяха наредени всички микрофони на присъстващите медии.

“Ще ви помоля за уважение. След като заставаме и си говорим 30 души тука...не е уважително. Не за първи път го коментираме, имаме час, всичко е фиксирано, и двама отзад да си разказват вицове. Нямам нищо против, не ви е интересно, излезте и си говорете. Напуснете, няма никакъв проблем, няма да ви се сърдя. Да, на вас двамата отзад говоря. Просто трябва да е реципрочно. Дразня се, защото не е за първи път, телефон, разговори, за мен тези неща са сериозни, изключително сериозни. Извинявам се, ако съм ви попречил, но това е положението”, изригна Пенев.

“Може ли да се върнете на мястото си, г-н Пенев”, помоли журналист, за да може треньорът да говори на микрофоните, след което пресконференцията приключи.

Няма нищо лошо в супер професионалния подход на Любослав Пенев. Дори всички се възхищават на селекционера. Не е тайна, че Любо наистина е професионалист и изпипва абсолютно всичко, план, тренировки, хранене, режим, но...В този случай циркът не беше нужен. Пресконференцията на треньора беше заявена точно за 16:15 часа, това е обявено в официалния сайт на БФС. Брифингът започна едва към 16:30 часа. Водещ в медия, предаваща брифинга на живо, се учуди на закъснението на Любо и каза: “Това не е характерно за него.” Журналистите изчакаха влизането на Пенев, а не се преместиха в съседната зала...