Треньорът на Литекс Любослав Пенев бе доволен след победата над Академик в София с 3:0. Наставникът критикува футболистите за играта през първото полувреме.

“Доволен съм от второто полувреме, първото - слабо, но през второто добре. Не подценявам противника. Академик въпреки че е в по-долната част на класирането, създава доста главоболия. Рядко губи и ако губи, е с по един гол. Не искам да заблуждавам никого, това можахме, това показахме. Добре разбирам и го признавам, че играхме слабо. Отчитам го прекрасно, късметът ни покри, вратарят също се прояви. Академик можеше да ни води и с 1:0. Едва ли играчите са се пазили за мача с “Левски” за Купата през седмицата. Сега вече да, интересува ме двубоят в сряда. Нищо не крием от “Левски”. Казах през седмицата, за 9 дни ще имаме три сериозни двубоя”, коментира Пенев.

“Не ги следя тези неща, имам достатъчно работа, следя статистиката до толкова, колкото ми е нужна за работата. Благодаря, това е интересно”, коментира Пенев фактът, че изравни рекорд на ЦСКА от 13 поредни победи в “А” група.

“Приключих подтемата с Матеус, говорих вчера, говорих и онзи ден. Мисля, че сте разбрали, че за четири повиквания в националния отбор не е разчитал на тези футболисти и в два от случаите е рискувал здравето на момчетата. Няма как да не ги пусна за в бъдеще в отбора, аз казах, че националният е най-високото ниво. Аз съм българин и държа представителният ни отбор да върви напред. Плюс това, когато има официална дата, никой не може да спре селекционерът. Приключвам с темата национален отбор, който разбрал, разбрал, който не...да препрочете думите ми”, завърши легендарният футболист./БЛИЦ