Вратарят на Славия Стефано Кунчев беше повикан от националния селекционер Любослав Пенев, за да се докосне до "А" тима. Младият страж на "белите" ще тренира в следващите няколко дни с представителния тим в Правец.

Кунчев обаче няма да пътува с "трикольорите" за Амстердам и Залцбург за контролите с Холандия (в събота от 21:00 часа) и Турция (на 29 май), а е повикан от Пенев само за лагера преди тези мачове. В Правец са още трима вратари - Пламен Илиев, Стоян Колев и Иван Чворович. Сръбският страж на Миньор (Перник) замества контузения след автомобилна катастрофа Николай Михайлов.

Както е известно, Кунчев е част от младежкия национален отбор, на който предстои важна евроквалификация с Шотландия на 31 май в Ловеч. След тренировките с "А" тима Кунчев ще се присъедини към тима на Михаил Мадански, който има на разположение и Ивайло Василев от Видима-Раковски. Титулярният страж на младежите Пламен Илиев е наказан за Шотландия, което почти сигурно означава, че именно Кунчев ще пази българската врата.