Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Сръбският вратар с български паспорт Иван Чворович беше повикан от Любослав Пенев за предстоящите контроли с Холандия и Турция, разбра БЛИЦ.

Стражът на Миньор се дореди до държавния тим заради отпадането на Николай Михайлов от състава. За 26-годишния Чворович това е първа повиквателна и пред него се открива шанс да дебютира с фланелката на България. Той е петият натурализиран сърбин в българския национален отбор, като преди него с екипа на "трикольорите" са играли сънародниците му Драголюб Симонович, Предраг Пажин, Златомир Загорчич и Зоран Янкович.

Чворович е трети вариант пред Любо Пенев, който има на разположение още Пламен Илиев от "Левски" и Стоян Колев от Черноморец (Бургас). Дилемата пред националния селекционер беше кой измежду сърбина и Иван Караджов да избере за заместник на Ники Михайлов, като в крайна сметка спецът е решил да гласува доверие на вратаря на Миньор, направил поредица от силни мачове през пролетния полусезон.

Пенев събира избраниците си днес в Правец, от 16 часа ще даде пресконференция, а от 18 ще ги изведе за първа тренировка.

Националите ни гостуват на Холандия на "Амстердам Арина" на 26 май от 21:00 часа, а на 29-и ще мерят сили с Турция на стадион "Ред Бул Арина" в Залцбург.