Tреньорът на ЦСКА 1948 Любослав Пенев говори на пресконференция преди двубоя с Ботев (Пловдив) от десетия кръг на efbet Лига. Срещата е утре от 20:00 часа в Коматево.

Специалистът съобщи, че новото попълнение Евгений Сердюк по всяка вероятност няма да може да вземе участие, защото документите му не са готови. Пенев коментира и липсата на Ивайло Чочев в националния отбор за мачовете от Лигата на нациите срещу Гибралтар и Северна Македония. Той критикува селекционера Младен Кръстаич и заяви, че на негово място не би избрал същите футболисти.

"Вие ме питате за лесни победи. За нас няма да има лесни мачове. Дали играем като домакин, или гост, няма да е лесно. Ботев не е в лоша форма, малко и късметът им изневери. Има възможности. Позицията, в която се намира в момента, не е позицията на Ботев. Отборът ще отиде в коренно различна позиция. Изправяме се срещу сериозен и силен съперник“, започна Пенев.  

200 лв Начален Бонус Спорт!

„В никакъв случай няма да има подценяваме. Има много мачове да се изиграят, докато свърши първенството. Поне що се отнася до подценяване, в никакъв случай. Не подценяваме нито един отбор“, продължи наставникът на „червените“.  

„В процес са документите на Сердюк. Под въпросителна е за този мач. Към момента, по-скоро няма да играе", обясни Пенев.

„Георги Русев имаше лек физически проблем, нищо сложно. Предпочетох да бъде предпазен, за да се почувства по-добре, ще бъде на разположение за утре“, каза още Пенев, след което коментира националния отбор и избраниците на Кръстаич - "Той е старши треньорът. Моето мнение се различава много. Аз си гледам моя отбор. Той гледа националния. Все ми се струва, че е редно да се викат футболисти, които са във форма. Не резерви или такива, които играят малко. Смело мога да кажа, че в момента Ивайло Чочев е най-добрият футболист в българското първенство. Дани Наумов е най-добрият вратар. Това е лично мое мнение. Не знам какви са идеите и плановете. Моята група за едни такива мачове щеше да е много по-различна. Коментирайте и вие какво мислите по въпроса. Кима се с глава, но защитаваме българския национален отбор. Най-добрите трябва да се викнат, без значение от кой отбор и да се разчита на тях в тези два мача. Ще играем за чест, защото всичко сме отписали. Но няма значение дали имаме големи и малки шансове“.

„Няма други под въпрос, освен Сердюк. Докато издържим, ще продължим да печелим. Готвим се, тренираме. Щастливи сме, играем добър футбол и печелим. Даже да не спечелим пак сме доволни от това, което правим. Въпрос е на това да издържим максимално физически и психически. Няма да е лесно, но това е пътят за всеки един отбор. Временно класиране е. Всеки един отбор се бори според зоните, в които иска да попадне“, каза още Любослав Пенев.  

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
  

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК