Националният отбор на България играе контрола с Турция днес от 21:00 часа наше време. Двубоят е на стадион “Ред Бул Арена” в Залцбург. Само преди няколко дни нашите отупаха Холандия с 2:1 отново в приятелски мач.

“Ще има промени в състава, но няма да ги обявявам. Отборът е в добро състояние, опитваме се да възстановим контузените, за да вземат участие всички. Тук сме с група от 23-ма футболисти, като ще се опитам да ги натоваря всичките горе-долу по равно”, сподели Пенев.

“Представихме се добре срещу Холандия, след това пътувахме повечко за Австрия. Отборът се намира в добро състояние. Искам да съм предпазлив и винаги внимавам как трябва да тренираме и с какво натоварване, за да мога да запазя играчите в отлично състояние за мача. Наясно съм, че много от тях изиграха доста мачове през сезона и сега искам след срещата с Турция всички да са живи и здрави, без контузии, за да се насладят на ваканцията си. Относно схемата игра няма да правя промени, тъй като Турция играе сходно с Холандия. Когато притежаваме топката, ще стоим на терена по същия начин, а в защита ще сме подредени почти, както на "Амстердам Арена”, допълни селекционерът.

Любо Пенев коментира и думите на Димитър Бербатов, че не е липсвал на никого при победата срещу Холандия с 2:1: "Аз не съм чел информации след мача, станахме рано и да пътуваме за Австрия. Сега съм концентриран изцяло върху срещата с Турция, която трябва да изиграем отново добре, както предишната в Амстердам и да се представим на ниво.”/БЛИЦ