Старши треньорът на Локомотив Пловдив Любослав Пенев коментира след победата с 3:2 над Септември в София в двубой от шестия кръг на Първа лига, че иска от тима си поведение като това през второто полувреме.

"Победихме, взехме важни три точки срещу отбор, който няма точки и беше страхотно амбициозен това да се промени. Аз искам да се фокусирам се върху нашия отбор. Говорих и с момчетата още преди мача и на полувремето - такива полувремена не можем да изиграваме. Слабо полувреме - много апатични и игра по инерция. Второто вече беше различно. Искам този ритъм и тази динамика", заяви Пенев.

"Може и да загубиш, но искам това поведение. Въпреки всичко, трябва да сме спокойни, вървим в много добра посока. Ние сме много млад отбор и ни предстои изключително много работа. Основната задача пред нас е да формираме младите футболисти и играем добър футбол като второто полувреме", каза още наставникът на Локомотив Пловдив.

"Цяла седмица говорим и без значение срещу кой излизаме да играем – дали си първи или последен, това не трябва да влияе. Коментираме го непрекъснато. Излизаш и преследваш целите си. Ако сме по-добри - побеждаваме, ако не сме по-добри - поздравяваме противника и отиваме към следващия мач", продължи Любослав Пенев и добави:

"Не съм говорил много на почивката. Казах им три-четири конкретни неща, които бяха важни, за да променим поведението си."

Попитан за трансфера на Мичи Нтело, той отговори: "Има истина, че Мичи Нтело ще бъде продаден и аз мисля, че вече в Швейцария. Работим по въпроса за заместник, но се оглеждаме внимателно. Очаквам да има още попълнения до края на трансферния прозорец."