Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев изненада всички, заявявайки, че футболистите не са пияници. Наставникът говори на аерогара "София" преди заминаването на "армейците" за Швейцария, където утре от 20:00 часа е гостуването на Базел на стадион "Сейнт Якоб Парк".

"Момчетата нито са пияници, нито са прекалявали в някоя друга насока. Всичко е OK, продължаваме напред", заяви Пенев.

Както е известно, след загубата с 0:2 от Литекс наставникът на ЦСКА изгони 9 футболисти от тима заради пиянски изцепки, а сега казва, че всъщност играчите не са пияници.

"Не съм изгонил абсолютно никого. Те са футболисти на ЦСКА, имат договори с клуба. Няма как да ги изгоня", каза още Пенев.

"Нали прочетохте решението на Надзорния съвет? В него не пише, че са изгонени. Извадихме за неопределено време, може да е 24 минути, 24 часа, 24 дни. Радвам се, че момчетата осъзнаха грешката си бързо и веднага се извиниха за постъпката си. Това е много добре. Надявам се повече да не се случват такива неща", каза още Пенев.

"Нека забравим тази тема. Предстои ни важен мач в Лига Европа, а после и в шампионата. В последните срещи не показваме добро ниво и трябва не само с техника да постигнем положителни резултати. С вяра и други неща. Имаме достойни резерви, всеки може да замести всеки. Мороз най-вероятно ще е готов за неделя, но едва ли ще мога да го използвам утре", добави Пенев. /БЛИЦ