Селекционерът на националния отбор Любослав Пенев беше недоволен от многото пропуски на футболистите си при домакинското равенство с Малта (1:1) в квалификация за Евро 2016. Той обаче обяви, че е възможно и да се стигне до негова смяна.
 
„След такъв мач емоциите надделяват. Нормално е някой да отиде крайно в размислите“, беше коментарът на Пенев относно думи на Бодуров, че националите са срам са футбола.
 
„Опитвам да си го обясня. Не съм имал такъв мач, като футболист и треньор. Толкова положения и само един вкаран гол. Не мога да си го обясня. Нещата се получиха, бяхме активният отбор, но не можем да вкараме гол. Нямаме футболистите, които да завършват атаката. Не мога да намеря обяснение. Много пропуски, дузпа включително“, анализира селекционерът.
 
„Тази точка не е достатъчна за големи надежди. На теория остават шансовете, но вече сме далеч от целта. Това е истината. На отбора му коства много, за да вкара гол. Създаваме положения, но няма ли голове, няма и точки. Търсим силен нападател, но това имаме“, констатира Любо Пенев.
 
„Никога не съм виждал Ивелин така да бие дузпа. Ние сме си виновни, че не взехме три точки. Когато няма успехи, едната тема е смяна на треньора. Аз нищо не мисля по тази въпрос. Може до това да се стигне. Сега ще успокоя момчетата“, завърши треньорът на националния отбор.