Старши треньорът на ЦСКА Любослав Пенев нападна националния селекционер Станимир Стоилов по повод загубата от Кипър с 1:4 преди няколко дни.

“Много гледах и слушах интервюта, имам чувството, че всички се бяха наговорили да се оправдават по един и същи начин. Само искам да кажа, че когато даден отбор губи, са виновни всички. Не е редно да нападаш отделно звено. Според мен причините за провала се търсят там, където не са”, каза Любо Пенев на пресконференция.

“Само Иван Иванов и Костадин Стоянов ли бяха слаби срещу Кипър. Ако са те, о`кей. Пак казвам, причините не са там, може би трябва да се гледа в друга посока. Като спечелим всички се нареждаме пред камерите и си слагаме медалите”, коментира още Любо.

“Достатъчно разумен съм и разбирам, че нашият футбол не е на нивото, на което ми се иска. Предстои ни много работа и това трябва да се случи в близко бъдеще. Няма да стане от днес за утре. Не се заблуждавам, че българският футбол е на страхотно ниво. Имаме стойностни отбори и момчета, но ни предстои много работа”, каза още треньорът.

Любо Пенев заяви, че Маркиньос продължава да се възстановява и няма да играе в събота срещу Ботев в Пловдив.

“Отиваме за победа, без никакво подценяване. Не ме интересува какви ще играят срещу нас - българи,  италианци или смесени. Това си е политика на Ботев”, завърши Пенев./БЛИЦ