Селекционерът на националния ни отбор Любослав Пенев поздрави целия отбор след равенството 0:0 като гост на Чехия в световна квалификация. “Трикольорите” ще зимуват на второ място в група “В” след победа с 3:1 срещу Армения и три равенства - 2:2 с Италия, 1:1 с Дания и 0:0 с Чехия.

“Видях равностоен мач, два много силни отбора и високо качество на футбола. Справедливо равенство. Щеше ми се да спечелим и двата отбора играха добре, имаха положения, не ги вкараха и двубоят завърши наравно. Доволен съм, че продължаваме по възходяща линия, отборът играе добре и го показва и на чужд терен. Съперниците не можаха да ни изненадат до момента. Точката си е точка. Ще се върна малко по-назад в историята, от когато аз съм треньор на отбора. Едва ли някой е очаквал толкова точки и добра игра. Нека сме добре, да оценяваме реално нещата.

Отборът върви отлично. Изиграха се четири мача, като теглим чертата и мисля, че моето мнение е отлично, както за момчетата, за играта и спечелените точки и за феновете, които ни подкрепиха. Головете са добре, можеше да реализираме и повече. Ние сме отбор, който създава много положения. Днес въпреки че играхме повече в нашата половина - това беше идеята, да затворим пространствата, но пак създадохме много-много чисти положения. През тези 12 месеца доказахме, че както треньорите, така и футболистите, се отнасяме сериозно към нашите ангажименти. Изводът е ясен и точен, момчетата слушат и изпълняват и резултатите са налице. Що се отнася до крайно класиране в групата, целите остават високи. Да не забравяме, че остават още мачове”, коментира Любослав Пенев.

Селекционерът каза няколко думи и за руския съдия Безбородов: “Това, което виждам отдолу от моята зона, може би е различно от това, което виждат хората по трибуните и телевизорите. Мисля, че прекалено бързо съдията ни показа жълти картони и в идентични фаулове не ги даде за Чехия. Ще стигна и по-далеч. При една контраатака на България имаше две влизания отзад едно след друго, трябваше да санкционира и двамата, а не само първият. Като второто нарушение завърши пред наказателното поле.”

“Разбира се, подкрепата от публиката е важна за мен като треньор и най-вече за момчета. Те са артистите и те изнасят мачовете и печелят точки. Доволен съм и момчетата са доволни. Българите, които обичат националния отбор и следят изявите на тези момчета, трябва да бъдат доволни. На този етап е това, което сме могли да постигнем. Продължаваме с високите цели”, завърши оптимистично специалистът./БЛИЦ

КЛАСИРАНЕ В ГРУПА "В"