Треньорът на Левски Люпко Петрович коментира победата на тима си с 4:0 над Верея. Той уточни причините за отсъствието на Венци Христов от групата за мача. Сръбският специалист разкри, че Иво Тонев е споделил пред футболистите, че повече няма да работи в клуба и на неговото място идва друг човек.

„В победна серия сме. Постоянно говоря на футболистите да няма подценяване. Всеки съперник да се уважава. Започнахме добре, вкарахме два гола и спряхме. Второто полувреме виках по тях, исках да разберат, че може да получим гол. Всичко може да стане във футбола. Доволен съм от трите точки“, призна Петрович.

„След първите два гола спряха да играят и бях малко нервен. Казах на Костадинов: „Тичай!“ Трябваше малко да ги събудя. Имахме добри 40-50 минути, после по-слабо, но и това се случва. Искам моят отбор да играе пълни 90 минути със 100 процента от силите си“, допълни опитният специалист.

„Венци Христов е добър футболист, а може и да е добър човек. Но по време на цялата подготовка той не работи добре. Давахме му шансове... Трябва да се промени. Да започне да работи на 100 процента и тогава ще може да играе за Левски. Той е професионалист и трябва да се влага. Не е нормално да не тренира добре, не заради мен, заради себе си“, призна треньорът на Левски.

„Имаме 2-3 контузени, мислим и за нови футболисти. Чакаме на 30 август какво ще се случи. Не знам нищо, а и не ме интересува. Аз съм треньор тук, докато не ми кажат да си тръгвам. И аз като играчите поздравявам Иво Тонев. Той съобщи на момчетата, че повече няма да бъде в клуба и на неговото място ще дойде друг човек“, сподели Люпко Петрович.

Всичко за Първа лига - ТУК

Програмата на Първа професионална лига