Треньорът на Левски Люпко Петрович бе доволен от спечелените три точки след драматичния успех с 2:1 срещу Нефтохимик в Бургас в среща от 6-ия кръг на Първа лига, но и отправи някои забележки към играчите си. Левски спечели след две точно изпълнени дузпи от изигралия своя юбилеен мач номер 100 със синята фланелка Роман Прохазка и оглави временното класиране преди останалите срещи от кръга.

"Честитя на играчите на Нефтохимик, които се бореха докрай и дадоха всичко от себе си. Ако и моите играчи бяха играли така, щяха да бият с 5:0. Трябваше да играем повече, да тичаме повече, да се борим. Липсват ни играчи, затова играхме така. Няма го Веско Минев, като се пробие по неговия фланг, няма кой да центрира. Прохазка игра защитник, а не е това силата му. В центъра имахме проблеми. От Нефтохимик трябва да научим как да се борим повече", сподели Петрович след мача.

"Не казвам, че е само до тичане, трябва всеки да даде повече от себе си. Последните 15 минути не излязохме от наказателното им поле. Беше трудно да направим атаките си, но има и такива мачове, важна е победата. Когато не играеш добре, да стигнеш до успеха. Поне моите играчи играха докрай и се поздравиха с победата. За това мога да ги поздравя".

„Не искам да говоря по темата за титлата. Доведохме някои играчи, Галин Иванов е тук, българи има, добри играчи са, доволен съм от тях. За нещо повече ще ни трябва класа. Досега сме играли като отбор, това ни е наша характеристика и трябва така да продължим. Защо да не станем шампиони. Новият собственик вероятно знае какъв потенциал имат играчите и какво им липсва. Той иска да работим повече, постигнахме поне първа победа при новия собственик", каза още сръбският специалист.

"Как Венци Христов да не получи шансове? Има 4 мача в първенството, игра и с Марибор в двата! Имаше положения, не ги вкара. Аз лично нямам нищо срещу него, мисля, че е добър футболист, но трябваше да се раздава повече за отбора. Той е добър футболист, но не е голям. Мицански е национал, голмайстор, само хубави неща съм чувал за него. Той игра, трябва да тренира повече. Сега е такава ситуацията, че на пейката имахме двама контузени. Дал съм шанс на Мицански, той е опитен играч", завърши Петрович.