Новият треньор на Левски Люпко Петрович заяви, че думите му на пресконференцията при представянето му на стадион "Георги Аспарухов". Специалистът се застрахова и заяви, че не е обешавал да направи "сините" шампиони още в първия си сезон, но има желание това да се случи и обеща да работи в тази насока.

“За титлата? Медиите нарочно пишат така. Създават си тежест. И след това да го използват. Ако, например не станем шампиони, после ще кажат:” Ето той обеща…а не успя… Вярно е, че имам желание и аз искам да спечелим трофей, ако можем и два. Искам да играем добре и в Европа. Това би било добре за Левски, защото много години нищо не е направено. Затова аз искам да постигна това. Но ето, медиите са превели думите ми, както на тях им е изгодно. За да може после да те ударят. Аз обещавам: ще направя всичко възможно да спечелим трофей. Да играем добър футбол и да направим добър пробив в Европа”, заяви 69-годишният специалист в интервю пред "Диема Спорт".

“Когато получих преложението казах, че ще бъде чест за мен. Нито секунда не съм мислил, когато взех решението. Левски е най-големият отбор в България. Не по резултатите, които постига, а заради феновете. Нормално е едни да ме приемат добре – други лошо. Може би роля играе и прекратения мач на "Герена". Но се знае, че не мога аз да прекъсна мача. Може мен да ме обвиняват за прекратения мач, но аз казвам, че нямам вина. Знам че феновете искат от мен добра игра и добри резултати”, разкри още той.

"Бюджетът не ме интересува и засяга. Аз знам, че Левски не може да купи играч, както Лудогорец за 2 или 3 милиона и работим по този въпрос - да намерим такъв или такъв или такъв футболист, който да играе за една прилична заплата. Това че Левски няма пари – аз го знам. Каквото осигурят шефовете и Гонзо ми каже – с това ще работя. Дано намерим добри футболисти за без пари”, коментира сърбинът каква ще е трансферната политика това лято.

 “Трябват ми 2-3 играчи. Може би един добър стопер. За това сме говорили. Полузащиник на крилото – дали от ляво или от дясно. Може би и вратар. Йоргачевич е добър вратар, но може да доведем и още един вратар. Може да вземем и  от България един – двама играчи, които искат да играят и имат талант”, заяви специалистът.

 “За перуанския футболист няма много за говорене. Той няма да ни струва скъпо, но още не е сигурен трансфер. Ще гледаме още негови записи и вероятно ще го видим на живо, после ще преговаряме и накрая ще решим. Ще направим всичко, за да доведем добри футболисти", каза още Петрович, който смята, че в Левски има много приятели:  “Казах на един приятел следното: Ако Левски иска да направи постижения, може да го направи единствено с мен. С други – не вярвам. Факт е, казах го на един приятел, но не съм го казвал публично.”

“След една година ако се срещнем, това означава първо – че съм останал цяла година! Друго – ще означава, че сигурно съм спечелил и трофей. Ако това стане – ще се сетя за този разговор, който водим сега.  Но аз трябва да поема на раменете отговорността, за да постигнем тези добри резултати”, завърши Люпко Петрович.