Левски официално представи новия треньор Люпко Петрович. Сърбинът, който застава начело на "сините" за трети път, показа увереност и заяви, че ще печели титли. 69-годишният спец смята, че има силите и възможностите да постигне успехи, а с тях договорът му да бъде удължен с още една година.

Петрович подписа контракт за 1+1 сезона.

"Благодаря на Левски, че ме ангажира и ми дава нов шанс да се докажа. Благодаря и на Стойчо Стоев, за това което е направил за нас през този период. Нашите цели са да печелим титли и купи и да се доказваме в Европа.

Знам какво е Левски още от първия си престой тук. Това е клуб с най-много фенове в цяла България. Клубът търси успеха винаги, феновете искат от треньора  да се печелят титли, да се побеждава, да се доказваме в Европа. Това е Левски", започна Петрович.

"Мисля, че няма да съм за кратко в тима. Смятам, че ще имаме успехи, което означава, че договорът ми ще бъде удължен автоматично с още една година.

Аз ще се постарая в максимална степен да работя, за да постигна тези цели, да задоволим всички изисквания на феновете на Левски в България. Смятате ли, че второто място е успех за Левски?

Мисля, че най-добре познавам професията „треньор“. За да бъде прав футболният треньор, той трябва да побеждава. Тази мисъл чух и запомних от моя идол Йохан Кройф.

Треньорът поема отбора и заедно с това отговорността, няма оправдания в селекцията. Ако вижда, че няма отбор, който е според неговите възможности, няма смисъл да поема съответния тим", продължи сърбинът.

"Левски има една добра основа от отлични млади играчи. Това е база, от която може да се тръгне. Ще привлечем двама чужденци, но и от България има добри футболисти. Можем да привлечем трима от "А" група. Мисля, че можем да успеем. Ще бъде необходимо да положим много труд", каза още Петрович.

„Имаме твърде млади и перспективни треньори – Топузаков, Букарев, Захариев, Роко Перота и Якимов. С всички ще работя, имам доверие в тях. Ще се постарая Топузаков и Букарев да станат добри треньори, ще се постарая да предам уменията си именно на тях.

Да напомня, че през последните години, когато бях треньор на Станимир Стоилов, вечер когато пием кафе, той всичко отбелязваше, така трябва да действа истинският треньор. Наистина успя в кариерата си. Това е моята максима, ученикът трябва да надмине учителя си. Работих и с Георги Дерменджиев, който е треньор за уважение“, продължи новият треньор на Левски.

„В последните два мача със Славия и Берое ще се опитам да подготвя тима за старт в европейските квалификации. Първите мачове са на 30 юни и това ще бъде за нас възможност да проверим играчите и да се подготвим за първата среща“, уточни сърбинът.
 

Kласиране, програма, голмайстори и всичко за "А" група - ТУК !!!