Люпко Петрович бе представен като треньор на Литекс днес сутринта в Ловеч. Той сменя подалия оставка след отпадането от Йелгава (Латвия) Красимир Балъков.

"Щастлив съм, че за трети път ставам треньор на Литекс. Толкова пъти съм бил начело само на Цървена звезда. За мен най-важното е с моя щаб да работим както трябва, Литекс да играе добър футбол и да се борим за трофеи", заяви сърбинът.

"Чувствам Ловеч като свой дом. Не ми трябваше второ обаждане от господин Ганчев, за да приема поканата му. Бях на почивка в Черна Гора, но запалих колата и пътувах 14 часа. Пристигнах в полунощ, а той ме чакаше и се разбрахме за няколко минути. Какво значение има договорът? Познаваме се и мъжката дума е най-важна. Аз поемам Литекс за трети път, колкото и Цървена звезда. За мен това е клуб, който има всички условия, за да може един треньор да покаже на какво е способен. Не е нужно да ми се поставят конректни цели. В този отбор целта е ясна – да се борим за титлата. Това е и моята лична амбиция и заедно всички ще се опитаме да сглобим боеспособен тим, да играем добър футбол и да радваме хората“, допълни Люпко Петрович по време на представянето си./БЛИЦ

"А" ГРУПА - ПРОГРАМАТА ЗА СЕЗОН 2015/2016

"А" ГРУПА, ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА - ЛЯТО 2015