Ръководството на Литекс официално представи Люпко Петрович като треньор. Красимир Балъков подаде оставка след отпадането от скромния латвийски Йелгава, а БЛИЦ написа още в петък вечерта, че сърбинът е един от вариантите за нов наставник на "оранжевите".

На днешното представяне до Петрович застана президентът на Литекс Трифон Попов. "Люпко Петрович няма нужда от представяне. Работил е при нас, доказано име е в Европа. Трябваше ни опитен треньор и мисля, че това е идеалният вариант", сподели шефът на ловешкия клуб.

Това ще е третият престой на носителя на КЕШ с Цървена звезда от 1991 г. в Ловеч. Първият бе през пролетта на 2004 година, когато спечели Купата на България, а вторият - в периода 2005-2007.

В щаба на Люпко Петрович влиза треньорът на втория отбор на "оранжевите" Евгени Колев, а до няколко дни ще бъде привлечен още един асистент. В екипа му остават досегашният треньор на вратарите Иво Иванов и кондиционният специалист Гуидо Бауе.

С предшественика на сърбина - Красимир Балъков - си тръгнаха и двама от помощниците му. Това са Йончо Арсов и Добри Митов. След представянето Люпко Петрович изведе Литекс за първата си тренировка.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМАТА ЗА СЕЗОН 2015/2016

"А" ГРУПА, ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА - ЛЯТО 2015