Пресаташето на Фрайбург Руди Рашке обяви пред BBC Sport точната сума, която елитният германски клуб ще плати за привличането на Гара Дембеле. Немецът съобщи, че цената е 2 милиона евро. Това му официално изявление противоречи с думите, изречени както от собственика на “Левски” Тодор Батков, така и от Георги Иванов-Гонзо. Двамата “сини” началници заявиха, че парите са над 2 милиона евро. Източници, близки до тях, твърдят пред днешната спортна преса у нас, че сумата е 2,3 милиона евро. Други пък обявиха, че е 2,5 милиона евро.
 
В крайна сметка на кого да вярваме – на пресаташето на Фрайбург или на “Левски”? В Германия има закон, който гласи, че клубът купувач трябва да обяви официално точната цифра, платена за ново попълнение. Така че – г-н Рашке едва ли е скрил истината.
 
През януари, когато се провали трансферът на Дембеле във Вердер и Хофенхайм, се появи информация, че в новия договор на нападателя има клауза, гласяща, че той може да бъде откупен от всеки клуб, извадил точно 2 милиона евро. Тогава Батков не пожела да коментира темата.
 
БЛИЦ припомня, че Локомотив (Пд) очаква 15% от въпросните 2 милиона евро. Което означава, че в касата на “черно-белите” ще влязат 300 000 евро. За “Левски” остават 1 700 000 евро. От тях обаче някаква частица ще отиде за мениджъра или мениджърите, съдействали за сделката.