Сериозни съмнения, че днешната среща Локомотив (Пловдив) - Литекс (2:1) е била уредена се появиха малко след края й. Това твърди адвокат Франческо Баранка от австрийската фирма Sky Sport 365. За двубоя са били заложени над 2 милиона евро на опциите "над 2,5 гола" и победа на "смърфовете".

Баранка обяви пред "Канал 3", че неговата фирма си сътрудничи с ФИФА в борбата с уговорените мачове по света.

"Не мога да кажа със сигурност, че мачът е манипулиран, но фактите около него математически смущават. Ние наблюдавахме изключително много необичайни движения на коефициентите и затова сериозно се съмняваме. Надяваме се БФС и българските власти да се заемат със случая", допълни адвокатът, уточнявайки, че неговата фирма е помогнала за разкриването на огромния тотоскандал в Италия.

"Там установихме, че всичко около уговарянето на мачовете се движи от футболистите. Повечето треньори не знаят за какво става дума. Не са замесени и съдиите", допълни Баранка.

Както е известно, Sky Sport 365 преди няколко месеца организира пресконференция в София, на която бяха обявени скандални факти за манипулиране на мача Славия - Локомотив (София), завършил 2:1 за "белите".