Селекционерът на младежкия национален отбор Михаил Мадански остана разочарован след равенството 0:0 с Македония в контролата, играна в Сандански. Треньорът обясни, че футболистите му са изморени и поради тази причина не са показали това, на което са способни.

"Това очаквах днес от тях. Александър Тонев е много уморен. То си личи, макар че най-добрите неща, които се направиха бяха от него. Нашият основен проблем е тежката контузия на Мартин Тошев и отсъствието на централен нападател. Виждате, че в Гърция пробвахме със Станислав Костов, днес - с Румен Николов, после с Благой Пасков", коментира Мадански след мача в Сандански.

"В "Левски" Пламен Илиев не играе под голямо напрежение, защото му бият два удара на мач, а на "Герена" даже няма и удар към вратата му. А вратарят трябва да спасява голове, Пламен не че не спасява. С отбори като Холандия и Шотландия, с които ни предстоят мачове, ще ни върти голяма вихрушка. Започваме квалификациите срещу Холандия, където играят трима от шампионите в Аякс", каза Мадански.

Той не скри, че симпатизира много на холандския футбол, но ще се моли точно в този мач срещу България "лалетата" да изпаднат в криза. "Ще се опитаме да им се противопоставим. Те са втори във вечната ранглиста на Европа и по време на жребия всеки се кръстеше и се молеше да не му се падне Холандия. Но какво да направим. Де Бур стана треньор на Аякс, взе ги от младежкия отбор, внедри ги в мъжкия, станаха шампиони и сега трябва да се борим с тях", коментира Мадански, цитиран от "Гонг".

Преди квалификациите с Холандия и Шотландия "трикольорите" ще изиграят още една контрола - срещу Румъния на 10 август в Ловеч. /БЛИЦ