Младежките ни национали не успяха да победят и Македония в контрола, играна в Сандански и завършила 0:0. Както е известно, в четвъртък селекцията на Михаил Мадански загуби с 1:2 от Гърция в Серес, а в по-предишния си спаринг падна с 1:4 от Сърбия. Проверките са част от подготовката на младата ни гарнитура преди старта на евроквалификациите.

България е в група с Холандия, Австрия, Шотландия и Люксембург. Първият мач на "трикольорите" е на 1 септември - домакинство на "лалетата". Преди започването на евроквалификациите Мадански ще има още един шанс да тества избраниците си. Това ще се случи в контролата с Румъния, която е запланувана за 10 август в Ловеч.

През първото полувреме на контролата в Сандански липсваха чистите голови положения. На няколко пъти вратата на македонците обстрелваха Александър Тонев, Момчил Цветанов и Венцислав Бенгюзов. Станислав Костов от ЦСКА отправи удар с глава в средата на полувремето, но топката прелетя покрай целта.

Гоститите пропуснаха да открият резултата в 25-ата минута, когато съотборникът на Валери Божинов в Парма - Стефан Ристевски, отправи силен изстрел, но вратарят на "Левски" Пламен Илиев спаси акробатично.

Малко преди края на първото полувреме Момчил Цветанов изпълни пряк свободен удар, но топката срещна напречната греда.

И след почивката играта бе равностойна, а гол така и не падна. С нови пропуски се отчетоха Тонев и Костов.

В 70-ата минута за втори жълт картон беше изгонен Илия Несторовски от състава на гостите, а в 80-ата същото се случи и със Симеон Мечев.

Броени минути преди края на мача реферът Николай Йорданов удари рамо на младежките ни национали, затваряйки си очите при нарушение срещу играч на Македония в наказателното поле на Пламен Илиев. Гостите протестираха за дузпа, но съдията не посмя да посочи бялата точка и така контролата завърши без отбелязан гол - 0:0.

БЪЛГАРИЯ - МАКЕДОНИЯ 0:0

Съставът на България:
Пламен ИЛИЕВ ("Левски), Николай ДИМИТРОВ ("Ботев"), Мартин ДЕЧЕВ (Лудогорец), Александър ЦВЕТКОВ (Литекс), Румен НИКОЛОВ (Черно море), Георги ПАШОВ (Чавдар Етрополе), Венцислав БЕНГЮЗОВ (Пирин), Георги МИЛАНОВ (Литекс), Момчил ЦВЕТАНОВ (Литекс), Александър ТОНЕВ (ЦСКА), Станислав КОСТОВ (ЦСКА)
Появили се на смяна през второто полувреме: Благой ПАСКОВ (Чавдар Етрополе), Росен КОЛЕВ (Черно море), Радослав КИРИЛОВ (Славия) и Християн ПОПОВ (Сливен)