Селекционерът на младежките национали Михаил Мадански коментира информацията за конфликт между него и Любослав Пенев.
Утре, 11 октомври, България посреща лидера в групата Русия в Европейска квалификация в Стара Загора.

С чувство за хумор спецът отгори на журналистическите въпроси за отношенията му с колегата му от “А” отбора. "Появиха се заглавия: "Мадански скочи на Любо" и така нататък. Това са неща, които са много далеч от нашите истински взаимоотношения с Любо Пенев. Второ - аз не мога да му скоча, защото той е много висок. Няма къде аз да му скачам", каза Мадански.

Мадански захапа преди дни колегата си по повод факта, че му отмъква пореден футболист във важен момент. Както вече стана ясно, част от "А" тима за световните квалификации с Армения и Чехия стана талантът от Литекс Симеон Славчев, който е ключов играч в селекцията на Мадански. За срещата с руснаците Мишо не може да разчита още на наказаните Антон Недялков и Ангел Грънчов, както и на контузените Георги Терзиев и Димитър Евтимов.

"Очакванията ми са както и преди другите мачове - да играем за победа. Имаме нужда от самочувствие и от точки. Очаквам наистина много тежки срещи. Още повече, че не сме в пълен състав. Имаме не само наказани, а и повикани в първия отбор. Но това е част от играта", каза Мадански.

"Поддържам становището, което споделих и с Любослав Пенев. Смятам, че "А" националният отбор се справя перфектно и повече от добре и без момчетата от младежкия отбор. А за нас те са много важни. Отсъствието им е голяма тежест. Но независимо от моето несъгласие, това е факт, с който трябва да се съобразяваме", коментира селекционерът на младежите, показвайки, че без негово съгласие Пенев е повикал Симеон Славчев за мачовете с Армения на 11 октомври и с Чехия на 15-и.

"На мъжкия национален отбор му предстоят много важни битки и съм убеден, че ще ги спечелят. Щом Пенев така е решил, нищо не мога да направя. Той решава нещата", добави Мадански.