Михаил Мадански бе назначен за селекционер на младежкия национален отбор. Това стана ясно след края на заседанието на Изпълкома на БФС. Вицепрезидентът на футболната ни централа Атанас Фурнаджиев сподели, че спецът е бил предпочетен пред Емил Велев и Илиан Илиев, които са били сред вариантите за заместник на Иван Колев.

"По никакъв начин не свързвам Гриша Ганчев с избора на Михаил Мадански", коментира Фурнаджиев, след като тръгнаха коментари, че босът на Литекс е настоял за назначението на своя човек.

"Целта пред Мадански е съставяне на един боеспособен отбор и класиране на европейското първенство", заяви още Фурнаджиев.

За треньор на юношеския национален отбор, чийто селекционер досега бе Мадански, Изпълкомът ще реши на следващото си заседание.

Фурнаджиев заяви, че има и нова позиция от днес - технически директо - "Ще има технически директор към БФС. Имаме варианти, включително и чужденци, но това също ще се решава на следващия Изпълком, който ще бъде непосредствено преди началото на пролетния полусезон."

Бившият международен рефер Костадин Костадинов бе избран за шеф на Съдийската комисия. Това бе другото важно решение, взето на заседанието на Изпълкома.

"Обсъждаха се имената на Костадин Гергинов, Камен Алексиев, но Димо Момиров не беше вариант", заяви Атанас Фурнаджиев.

"Има изискване шеф на комисията да бъде бивш международен съдия. Така се гарантира и приемственост от работата на старата комисия към новата", поясни още вицепрезидентът на БФС.

Заместник-председател на Съдийската комисия ще бъде Стефан Чакъров. Останалите членове са Любчо Славчев, Тодор Мутафов, Георги Кордев, Николай Манев и Йордан Гулев.

Треньорската комисия към БФС предложи на Изпълкома "А" група да бъде намалена от 16 на 12 отбора. Решението тепърва ще се обсъжда, а предложението е нововъведението да влезе в сила от сезон 2012-2013. Също така на Изпълкома бе предложено двете "Б" групи да бъдат обединени в една от сезон 2011-2012. /БЛИЦ