Новият селекционер на националния ни отбор Михаил Мадански изгледа на живо мача в Разград, където Лудогорец победи с 2:1 "Левски" и временно оглави класирането в "А" група. След срещата стана ясно, че играч от новака в елита е привлякъл вниманието на спеца, като БЛИЦ дори научи, че той възнамерява да му изпрати повиквателна за контролата с Украйна на 7 октомври и последната евроквалификация - на 11-и срещу Уелс. Става въпрос за Михаил Александров, който играе силно от началото на сезона за Лудогорец, дори има и 2 гола на сметката си.

"Хареса ми играта на Лудогорец, както и обстановката на новия стадион. Определено на терена бяха хора, които имат качества да играят в националния отбор. Един Мишо Александров, който аз познавам много добре, има страхотни качества и е възможно да получи повиквателна", коментира Мадански.

Спецът познава отлично играта на 22-годишния Александров, който беше капитан на юношеския национален отбор на България до 19 години, класиран именно от Мадански на Европейското в Чехия през лятото на 2008-а. Юношата на ЦСКА, който беше част и от Борусия (Дортмунд), има мачове и за младежкия тим на страната ни, но сега ще има шанс да се доказва и в "А" отбора.

Временният селекционер обясни ситуацията с Мартин Петров, който не получи повиквателна за мачовете с Украйна и Уелс.

"С ръководството на БФС се разбрахме в тези срещи да заложим на млади футболисти. Мартин е част от националния отбор и никой не го е гонил. Вратата за него не е затворена", каза Мадански. /БЛИЦ