Новият национален селекционер на България Михаил Мадански върна Валери Божинов за контролата с Украйна и квалификацията с Уелс през октомври, научи БЛИЦ. Нападателят на Спортинг (Лисабон) влезе в остър конфликт с предишния треньор на “трикольорите” Лотар Матеус и не получаваше повиквателни. Освен това германецът не разчиташе на Валери заради любовния четириъгълник, в който участваха Божинов, Николай Михайлов и половинките им Алисия и Николета Лозанова.

Както БЛИЦ първи писа, Михаил Мадански е извикал Димитър Рангелов и Валери Домовчийски, а се е отказал от контузения Цветан Генков. В състава за двата двубоя през октомври е и Александър Тонев, който играе за Лех (Познан).

Селекционерът не е включил в списъка си един от досегашните лидери на тима – Мартин Петров. Това също беше ясно отпреди няколко дни, тъй като треньорският щаб започва подмладяване и обиграване на нов национален тим.

От последния разширен състав, на който Матеус разчита за двубоите с Англия и Швейцария, Михаил Мадански не е повикал наказания Живко Миланов (Васлуй), Валентин Илиев, Александър Тунчев, Маркиньос, Мартин Петров и контузения Цветан Генков./БЛИЦ

Списъкът на футболистите, които играят в чужбина:
Вратари:
Николай Михайлов (Твенте, Холандия)
Владислав Стоянов (Шериф, Молдова)
Защитници:
Иван Иванов (Партизан, Сърбия)
Станислав Манолев (ПСВ Айндховен, Холандия)
Халфове и нападатели:
Стилиян Петров (Астън Вила, Англия)
Георги Сърмов (Касъмпаша, Турция)
Благой Георгиев (Терек, Русия)
Александър Тонев (Лех Познан, Полша)
Ивелин Попов (Газиантепспор, Турция)
Валери Домовчийски (Дуисбург, Германия)
Димитър Рангелов (Енерги, Германия)
Валери Божинов (Спортинг, Португалия)