Централният бранител Милчо Макенджиев даде интервю за официалния сайт на Локомотив (Мездра) след трансфера си в Сливен. Юношата на Пирин 2001 гледа напред към новото предизвикателство. Според него престоят му в тима на "железничарите" е бил много полезен.

"Разделям се с най-добри чувства с отбора. Престоят ми в Мездра беше едно от най-хубавите преживявания в живота ми. Имах много хубави моменти и се радвам, че съм работил с такива хора като бившите ми съотборници. Общо взето не очаквах трансфера, но се надявям да е за добро. Беше ми прятно да играя редом с всички играчи на Локо (Мездра), защото те са професионалисти и от всеки научих по нещо. Най-вече от Георги Тодоров и Георги Бачев, които ми дадоха ценни съвети и ме изградиха като играч", каза Макенджиев.

Младежкият национал разказа и с какви чувства отива в Сливен - "Не знам много неща за новия си отбор. Но от показаното през есенния полусезон, те демонстрираха добра игра и постигнаха добри резултати. Незнам дали ще съм титуляр. За мен най-важното е да съм здрав и да тренирам добре. Треньора решава кой да играе и кой не. Аз ще дам всичко от себе си, пък каквото стане."

В Сливен Макенджиев се събра с бившите си съотборници Виктор Петаков и Илия Илиев - "Да, разбира се, че се радвам отново да играя с тях. Те са не само мои съотборници, но и добри приятели."

Милчо Макенджиев завърши с пожелание към феновете на Локо (Мз) - "Да продължават да подкрепят любимия си отбор и да имат още повече поводи за радост през пролетта."