ЦСКА загуби от Литекс с 0:2 в Ловеч. Единият от двамата мажоритарни собственици на ЦСКА Ивайло Манджуков даде интервю след двубоя, в което говори за случващото се в клуба.

"При всички положения финансовото състояние е критично, но няма как да дойде крупен инвеститор, който не знае къде влиза. Ще създадем кризисен мениджмънт, ще привлечем професионалисти, които имат опит в кризисни ситуации и ще се опитаме да спасим клуба. Не съжалявам, че се захванах с всичко това. ЦСКА е идеология за мен и за милиони привърженици е кауза. Не обмислям никакъв друг вариант освен спасението на клуба. Ние нямаме необходимата финансова възможност, за да подпомагаме клуба и да го издържаме", каза Манджуков.

Той коментира и срещата, която имаше с Васил Божков миналата седмица: "Ние с господин Божков се познаваме повече от 15 години, така че е нормално да общуваме. Но не сме имали конкретни разговори за придобиване на акции от негова страна."

Манджуков бе попитан и дали ЦСКА ще бъде спасен: "Това е мое желание, но какво ще се развие и ще покаже бъдещето зависи много от тази ревизия. Не трябва обаче много да се спекулира с тези думички - фалит, банкрут, обявяване на несъстоятелност. Това внася много напрежение. Към днешно време ЦСКА е в професионалния футбол. Нашата амбиция е с правилен мениджмънт да избегнем този фатален край."

Той говори и за лиценза на клуба: "Нека да конкретизираме фактологията – господата Юлиян Инджов и Петър Манджуков са превели 800 хиляди лева. От тази сума бяха направени плащания за половин милион лева по договори за разсрочване, а не като плащания за лиценза. Останалата сума беше използвана за покриване на задължения към футболистите. Не съм аз техническото лице, което ръководи процеса за лицензирането. Кой ще носи отговорост, ако не вземем лиценз? Това в число и аз, но нека да изчакаме май месец и да видим крайния резултат. ЦСКА е подложен на мониторинг на всеки три месеца от доста време насам, но нека не се спекулира. Няма да нося аз отговорността персонално, ще я понесем колективно."

АНКЕТА: Кой да поеме властта в ЦСКА?

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015