Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Собственикът на Локомотив (Пловдив) Константин Динев е поканил Маниш да стане шеф в клуба. Медиите в родината на португалеца съобщават, че на европейския шампион с Порто за 2004 година е предложено да бъде спортен директор на "смърфовете". Поканата е била отправена преди дни, когато Маниш беше в България на гости на Коко Динев, с който се оказаха добри дружки.

Босът на Локо (Пд) дори заведе именития португалец на дискотека в Студентски град в София, където компания му правеше фолкпевицата Лияна. Маниш също така изгледа на живо два мача от "А" група - победата на "смърфовете" с 3:2 над "Левски" и тази на ЦСКА с 2:0 срещу "Ботев" (Враца).

34-годишният футболист в момента е свободен агент, като не е изключено да се навие да порита един сезон по българските терени. Самият Коко Динев призна, че го уговаря да облече екипа на "смърфовете" и много скоро се очаква да стане ясно решението на португалеца.

Маниш е роден в Лисабон на 11 ноември 1977 г. Играл е през годините за Бенфика, Алверка, отново Бенфика, Порто, Динамо (Москва), Челси, Атлетико (Мадрид), Интер, Кьолн и Спортинг (Лисабон). С "лисабонските лъвове" той се изправи срещу "Левски" през 2010-а в групите на Лига Европа. Маниш игра и в двата мача със "сините", като в Лисабон португалският тим победи с категоричното 5:0, но в София отстъпи с 0:1 след гол на Даниел Младенов. Маниш е и португалски национал в периода 2003-2009 г. През 2004-а става еврошампион с Порто, където по това време старши треньор е Жозе Моуриньо. Гостът на Коко Динев е печелил и Купата на УЕФА с Порто. Ставал е шампион на Англия с Челси и на Италия с Интер.