ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Марек успя да победи с 2:1 Спартак (Варна) в дерби между преки конкуренти за класиране в Efbet Лига. Възпитаниците на треньора Танчо Калпаков стигнаха до сладкия успех след голове на Веселин Любомиров в 18-ата минута и на Николай Ганчев в 73-ата. Джейми Емпие вкара почетно попадение за "соколите", които щяха да оглавят класирането при победа на стадион "Бончук".

Марек събра 44 точки и е само на точка зад втория Спартак. Лидерът Септември (София) има 47 т.

 Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

Maчът в Дупница започна с инцидент в центъра на терена. Веселин Любомиров и Йоан Бауренски удариха лошо главите си в спор за топката и рано-рано се наложи намесата на медицинските щабове. Въпреки по-агресивното начало от двата отбора, до 15-ата минута липсваха опасни положения. В 18-ата Марек поведе след груба грешка на Георги Георгиев. Опитният вратар на гостите допусна сериозна неточност при изнасянето на топката и я изпрати право в краката на Веселин Любомиров, който го прехвърли с точен удар от дистанция и хвърли в екстаз феновете на Марек - 1:0.

В средата на първото полувреме Румен Руменов шутира опасно, Костадинов внимаваше и изби в корнер. В 29-ата минута вратарят на Марек не се намеси по най-добрия начин при центриране в наказателното поле и настана суматоха, но все пак успя да поправи грешката си.

Малко след това "соколите" изявиха претенции за дузпа, след като Ахмед Ахмедов се строполи в наказателното поле след контакт с Мартин Кавдански. Съдията Ивайло Стоянова прецени, че няма основание да посочи бялата точка.

В края на първата част футболистите на Танчо Калпаков бяха близо до реализирането на втори гол. След центриране от корнер се получи разбъркване пред вратата на Спартак, Димитър Илиев засече с глава, топката се оти в лявата греда. 

След почивката двата отбора започнаха равностойно и нямаше голови ситуации пред Константин Костадинов и Георги Георгиев. В 74-ата минута домакините удвоиха преднината си. Николай Ганчев пое добре топката около центъра, напредна и изведе Иван Колев на чудесна позиция. Последният стреля, но стражът на Спартак се намеси. В близост до вратата дебнеше именно Ганчев, който промуши топката между краката на Георги Георгиев - 2:0.

В добавеното време резервата на "соколите" Джейми Емпие вкара за 2:1 след асистенция на Ахмедов.

МАРЕК - СПАРТАК (Варна) 2:1
1:0 Веселин Любомиров (18), 2:0 Николай Ганчев (74), 2:1 Джейми Емпие (90+1)

ВТОРА ЛИГА - 24 КРЪГ

8 март (петък), 15:30 часа
Марек - Спартак (Варна) 2:1
1:0 Веселин Любомиров (18), 2:0 Николай Ганчев (74), 2:1 Джейми Емпие (90+1)

9 март (събота), 15:30 часа
Беласица (Петрич) - Марица (Пловдив)
Бдин (Видин) - Дунав (Русе) 
Черноморец (Бургас) - Септември (София) 
Янтра (Габрово) - Добруджа (Добрич)
Спортист (Своге) - Струмска слава (Радомир) 
Спартак (Плевен) - Черноморец (Балчик)
Лудогорец II - Литекс (Ловеч)  

10 март (неделя), 15:30 чaса
ЦСКА 1948 II - Монтана 

ВTOРА ЛИГА - СЕЗОН 2023/2024

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!