Марек ще внесе в близките дни официално писмо, че се отказва от участие в “Б” група дори и да задържи първото място в югозападната “В” група.

“Ако БФС са взели някакво решение, че не трябва да сме на първо място, че Витоша (Бистрица) или Пирин (Благоевград) трябва да спечелят, нека ни уведомят, за да не си хабим нервите. Защото сегашната ситуация на нищо не прилича. Не е нормално да ни отменят два гола в един мач. Вторият го отмениха 3 минути след като го вкарахме. Така и не ни обясниха за какво! Ето за това, в близките дни ще пуснем официално писмо с печат на клуба и подпис на ръководството, в което ще декларираме отказ от участие в “Б” група. Да са спокойни другите отбори и хората в БФС и току виж ни оставили да си играем нашата игра и да си развиваме отбора”, обяви пред БЛИЦ треньорът на Марек Румен Стоянов.

“Ние в момента сме в един абсолютно омагьосан кръг и няма какво да направим. Ако набием съдията – лошо, ако извадим отбора – още по-лошо. Единственият вариант е да платим 300 лева, да подадем жалба и евентуално да накажат един рефер. И какво от това? Мачът е свършил има резултат, никой няма да ни възстанови точките. А ние не сме като онзи отбор, който е с регистрация от 2012 година, но ветераните му вече са шампиони на България. За нас 300 лева са много пари. Дано поне след това писмо ни оставят да играем футбол”, продължи Стоянов.

“Хората в БФС трябва да се вземат в ръце, защото така не правят услуга на футбола. Трябва да разберат, че Ахмед Ахмед не помогна нито на Илиан Илиев, нито на “Левски”. У нас може да минават тези номера със съдиите, ама когато дебелакът от Сараево вкара, гола не го отменят. Защото истинските мачове се свирят от чужденци. За това моля БФС да остави всички отбори да работят и да развиват истински футбол. В който печелят по-добрите а не по-богатите. За да не падаме в евротурнирите от дебелаци, скиори и месари”, завърши Стоянов.