Нападателят на Левски Марин Петков беше награден за футболист №1 в България за месец февруари. За този период той вкара два гола за победите на отбора си срещу Пирин и Арда. 20-годишният нападател коментира представянето на „сините“ при победата над Славия (2:0) в петък, когато също се разписа, предстоящите дербита с Лудогорец и ЦСКА, както и изявите си в младежкия национален отбор. Петков реализира единствения гол за селекцията на Александър Димитров при успеха с 1:0 над Полша като гост.

"Всеки един човек, а и най-вече спортист, има спадове и възходи. Това е нормално нещо в живота и важно е как ще го преодолееш. В последния мач отпаднахме физически през второто полувреме. По-важното обаче е, че не допуснахме гол и взехме трите точки. Сега ни предстоят най-приятните за мен дербита в България с ЦСКА и Лудогорец. Надявам се да излезем благополучно от тях и да издържим физически. И ние, и треньорите, правим всичко по силите ни", заяви националът.

"Не мисля, че трябва да говоря за амбициите ни. Стремим се да играем все по-добре, да си изграждаме стила и да печелим максимален брой точки. Не мисля, че трябва да се изхвърляме с изказвания. По-добре е да покажем на терена дали сме готови за по-предните места в класирането“, допълни Петков.

"Надявам се да развалим тази поредица от мачове без победа срещу Лудогорец. Негативна е, но сериите са за това - за да се развалят", продължи нападателят на Левски.

"Стремим се да побеждаваме във всеки мач и да доминираме над съперниците. Мисля, че статистиката е показателна. Треньорът изисква от нас да играем съвременен футбол, както е на запад - с повече движение и ротации. Да играем в Европа, групи на Лига Европа или на Лигата на конференциите", заяви Марин Петков.

„Аз съм от малък левскар и това, че направих 100 мача за отбора е чест и гордост. Надявам се да продължавам така. Имам си отбор, аз съм играч на Левски и съм концентриран върху изявите си за отбора. С Уелтон сме различни като типове. Не ми тежат тези сравнения. Надявам се да успея да се наместя на неговото място“, заяви 20-годишният футболист.

„На младежкия национален отбор предстои важен домакински мач през септември срещу Полша. Тогава шансовете ни ще бъдат по-големи от техните. Надявам се да ги победим, защото ще бъде супер престижно, ако се класираме на европейско първенство“, заяви Петков относно представянето на младежките национали, за които вкара единствения гол за победата с 1:0 срещу Полша в Катовице през миналата седмица.