По подобие на Левски в лагера на ЦСКА също има паника относно стартовия състав за вечното дерби в събота. Бразилецът Маркиньос напусна днешната тренировка, накуцвайки. Той обяснил на треньора Йоан Андоне, че е почувствал нови болки в оперирания крак. Халфът се появи през второто полувреме срещу Пирин (1:1), а непосредствено след мача не се е оплаквал от травма. Днес обаче бразилецът се хванал за крака и излязъл от терена. Както е известно, Маркиньос все още не е удължил договора си с ЦСКА, тъй като постави много високи финансови условия. В Борисовата градина предполагат, че полузащитникът симулира контузия и не иска да вземе участие във вечното дерби. Отношенията на Маркиньос с Андоне са обтегнати. Румънският наставник бе твърдо решил да не пуска футболиста в игра заради проблемите с контракта, но в Кюстендил бе принуден да включи халфа като резерва в мача с “орлетата”.  Сега по всичко личи, че на Андоне няма да му се налага да забива Маркиньос на пейката, защото самият южноамериканец не желае да играе срещу Левски.
Притеснението за Андоне днес дойде най-вече от контузиите на Мишел Платини, Игор Митрески, Флорентин Петре и вратарят Здравко Чавдаров. Четиримата не тренираха пълноценно и едва утре вечерта ще се разбере дали ще бъдат на линия за мача с шампионите, който е от 19,45 часа на 27 март.
Междувременно се разбра, че утре футболистите ще получат заплати. Ръководството ще се издължи на играчите в навечерието на големия двубой, което ще бъде допълнителен стимул за тима.