Героят за ЦСКА Маркиньос даде интервю за агенция БЛИЦ. Бразилецът реализира победното попадение при победата срещу Рапид (Виена) с 2:1. Ето какво каза халфът за двубоя в Австрия и за състоянието на ЦСКА:

-Маркиньос, това ли беше най-важният гол в кариерата ти?
-Да, няма съмнение. Откакто съм в ЦСКА, това е най-важното попадение. За мен това бе и първа победа в Лига Европа.

-Зарадва ли се на успеха над Рапид (Виена)?
-Естествено, не само аз, а и целият отбор. Радостни сме, че победихме Рапид и то като гост. Доказахме, че не сме за отписване.

-Сигурен ли беше, че ще вкараш, когато получи извеждащия пас от Александър Тонев?
-Ще ви разкажа цялата ситуация. Получих топката, след което №6 от Рапид (б.р. - Зонлайтнер) сгреши. Аз останах сам срещу вратаря и реших да го прехвърля. Той обаче докосна топката с върха на пръстите си и ми дойде малко назад и трудна за отиграване. Все пак успях, падайки да я ритна и си казах: “Дано само уцеля вратата”. След това видях, че топката бавно отива към вратата, а играч на Рапид тича, но в другата посока. След като мина голлинията, погледнах към страничния съдия, за да видя да не съм бил в засада. На терена нищо не се чуваше, не знаех дали главният рефер е посочил центъра. След като видях, че няма флаг за засада, всичко бе о`кей.

-Имаше ли дузпа за Рапид? Ти искаше обяснение от един помощник съдиите.
-Аз отидох да питам рефера зад аутлинията, тъй като той е там точно за това - да гледа в наказателното поле. При центрирането Акуаро задържа противников играч, но мисля, че дузпата бе малко пресилена.

-Играл ли си пред толкова много хора, на “Ернст Хапел” бяха повече от 50 000 зрители?
-Откакто съм в България - не. В Бразилия като юноша се е случвало да играя пред 40-45 хиляди зрители. Там юношеските мачове бяха преди двубоите на “А” отборите. Хората идваха и гледаха първо нас, а след това и двубоите на представителните тимове. Радвам се, че успяхме да зарадваме нашата публика, която бе във Виена, за да ни подкрепя.

-Феновете обаче доста те освиркваха в последните години.
-Да, но сега им доказах, че не заслужавам подобно отношение. Аз винаги съм казвал, че нямам проблеми с феновете, само с част от тях.

-Какво се промени и ЦСКА постигна три поредни победи?
-Не знам. Аз винаги съм играл по един и същи начин при всички треньори. При Дочев, при Гьоре, при всички. Някои от другите футболисти обаче сега играят по-добре.

-Имате ли шанс да прескочите груповата фаза на Лига Европа?
-Ще бъде много трудно. Предстои ни мач с Бешикташ в София. Той ще бъде доста по-труден от този във Виена или Истанбул. Трябва да нападаме и ще се отворим, което дава шанс и на гостите.

-Ако бяхте спечелили точка срещу Бешикташ в Истанбул и срещу Порто в София?
-Няма ако. Вече всичко е минало, няма смисъл да правим сметки.

-Какво ви каза Милен Радуканов след края на мача?
-Поздрави ни, всички ни честитиха успеха. Доволни сме, играхме добре.

-Ще има ли премия и купон за победата?
-Чувам от вас журналистите, че президентът е обещал някакви пари. Няма време за празненства. Днес почиваме, а от утре започваме да се готвим за двубоя с Пирин.

-Ще биете ли в Благоевград в понеделник?
-Трябва да спечелим и трите си мача до края на полусезона, за да сме близо до лидерите. През пролетта ще атакуваме титлата и можем да я спечелим.
СТЕФАН РАЛЧЕВ