Играч номер 1 на "А" група за последните няколко години - Марселиньо, ще подсили националния футболен отбор на България. Той ще играе в контролите с Португалия (25 март) и Македония (29 март), съобщи "Спортал". 

Бразилецът има български паспорт и е откликнвал на повиквателната на селекционера Ивайло Петев.

Бившият треньор на "орлите" изигра важна роля за пристигането на Марселиньо в Разград през лятото на 2011 година, когато отборът се готвеше да дебют в "А" група.

Техничарят може да се похвали с 37 гола в българското първенство. В националните купи и европейските турнири има по седем попадения в съответно 21 и 30 мача. 31-годишният бразилец за четири години в България стана четири пъти шампион, а също така триумфира два пъти с купата и два пъти със Суперкупата. Марсио, както го наричат съотборниците му бе в основата на тима стигнал до участие на 1/16-финал в Лига Европа и груповата фаза на Шампионската лига.

Марселиньо е четвъртият бразилец в последните 15 години, който облича националната фланелка. Преди него това вече направиха Лусио Вагнер, Маркиньос и Тиаго Силва. Дебютът на Марселиньо ще бъде в Лейрия срещу Кристиано Роналдо, Пепе и компания на 25-и март.