Полузащитникът на изпадналия от "А" група Пирин (Гоце Делчев) Мартин Газиев е готов да се завърне отново на терена, разбра БЛИЦ. Халфът, който на 13 август ще навърши 26 години, от понеделник ще започне тренировки редом до съотборниците си. Наставникът Йордан Боздански разчита с опита си Газиев да поведе неврокопчани към бързото завръщане в професионалния футбол. Както е известно, Пирин (ГД) се озова от елита чак в Югозападната "В" група, след като остана без лиценз за "Б".

Газиев, който беше твърд титуляр за неврокопчани в "А" група, пострада преди месеци, но вече е възстановен. Газиев имаше увредени кръстни връзки и се наложи операция, която го извади от терените за известно време. Сега Газиев гори от желание по-скоро да възвърне формата си и да поведе неврокопчани към върха в Югозападната "В" група. Припомняме, че той вече демонстрира борбения си характер и воля, след като преди време му беше открито тежкото заболяване апластична анемия. Въпреки че една година беше извън футбола, Газиев се завърна по-силен отвсякога.

За стартиращото на 17 август първенство в Югозападната "В" група Пирин (Гоце Делчев) картотекира 20 футболисти. Новите играчи са Благой Пасков, Ибрахим Алим, Алиш Карьолски, Георги Златков, Йордан Шкевов, Димитър Мавродиев, Христо Кирев, Ибраим Мехремски, Илия Тафров и Мартин Гераков. В отбора остават, освен Газиев, още Георги Самокишев, Зефир Катунчев, Димитър Куршумов, Румен Лапантов, Мурад Ибраим, както и юношите Живко Грозданов, Борис Боянчев и Мариян Ловков.

В първия кръг на първенството в Югозападната "В" група неврокопчани гостуват на Беласица в Петрич на 17 август от 18:00 часа.