Мартин Камбуров напуска Берое след края на сезона. Това разкри самият той пред БНТ, като допълни, че иска да остане в родното първенство, но в отбор, където ще играе редовно.

"Моят договор изтича в края на лятото и имах предложение за още една година. Говорих с Димитър Димитров, който ми даде да се разбера, че няма да играя толкова редовно и поради тази причина реших да си тръгна. Аз не мога да живуркам, не съм футболист, който да стои и само да си взимам заплатата. Разбрахме се да остана и да изиграя послeдните седем мача, за да вкарам още седем гола. След това, което се случи с Локо (Пловдив), не искам да обявявам в кой отбор от efbet Лига ще продължа кариерата.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

От тук нататък имам около 7 мача за Берое, които ще изиграя с цялото си сърце и ще дам всичко от себе си. Надявам се само да съм здрав и се надявам да вкарам поне още 7 гола за Берое. За три години отбелязах доста за отбора и не смятам да спра до тук. За мен всеки гол е специален.", поясни Камбуров пред БНТ.

39-годишният Камбуров продължава да преследва голямата си цел - да стане голмайстор номер 1 в родния футбол, но към момента изостава на 23 попадения от лидера Петър Жеков, който има 253 попадения в елита. Трети е Наско Сираков със 196.