Крилото на Болтън Мартин Петров пожела успех на националния отбор по футбол срещу Италия, въпреки че не попада в плановете на треньора Любослав Пенев. Футболистът на Болтън смята, че на тима са нужни истински лидери и победи, които да върнат публиката.

"Важното е и се надявам да излязат много повече такива лидери и наистина да го показват с играта си на терена и така да докажат, че са лидери, а не само с приказки, с надуване и непокрито самочувствие”, заяви Петров пред btv.

Преди време Мартин отговори доста рязко на въпрос защо не е повикан в националния отбор.
“Въпросът защо не съм в националния отбор не е към мен. Аз смятам, че имам още сили и желание да помогна на националния отбор. Не крия, че съм разочарован и огорчен от отношението на хората, които в момента ръководят националния отбор. Тук не опира дали аз заслужавам място там, това го решава треньорът. Тук говорим за нормални човешки взаимоотношения. Не може един човек, който повече от 10 години се е раздавал и е бил професионалист, в момента да ме карат да се чувствам така, че все едно съм изиграл 4-5 мача за националния отбор. Това е последният вариант, по който съм си представял, че ще завърши кариерата в националния ми отбор. Аз продължавам да стискам палци да ме повикат, това ще е така, докато играя футбол. Никога няма да се откажа от националния, заяви тогава Петров.

- Съвсем нормалното е един телефонен разговор, в който да ми обяснят причините. Не искам вечеря, цветя... В крайна сметка не съм направил нещо извънземно, класирали сме се на едно европейско, на което се представихме отчайващо. Да, засякохме се с Любо Пенев на едно летище, казахме си, “Здравей-здрасти”, след това ми пожела приятна почивка. Очаквах да ми сподели някои неща, но не се получи. Аз няма какво да казвам и да се натискам, смятам, че съм показал и продължавам да показвам, че мога да играя този футбол. Ако някой е забравил, последната ми контузия, която ми костваше договора с Манчестър Сити, беше с националния отбор.”