Собственикът на Локомотив (София) Иван Василев започна мащабен ремонт на стадиона в "Надежда", за да може съоръжението да бъде според изискванията за елитното ни първенство.

"Железничарите" са устремени към efbet Лига и се прави всичко, за да получи стадион "Локомотив" лиценз. Майстори има в тунела, където се ремонтира покривът над пистата. Извършва се цялостен ремонт на Сектор "А", както и на съблекалните. За гостуващите отбори е вече готова, сега идва ред и за тази на домакините. Фасадата на стадион, входът, както и помощните игрища са обновени изцяло. Предстои и изграждане на паркинг.

За всички ремонтни дейности и колко ще струват те Иван Василев разкри пред БЛИЦ:

- Г-н Василев, започнали сте ремонт на стадион "Локомотив". През какви етапи ще минете и какво е направено до този момент?
- Първият етап е да оправим трибуната в Сектор "А", който е в невероятно лошо състояние. За новия сезон, убеден съм, че ще е efbet Лига, ние не можем да играем тук, ако не оправим тези трибуни. Слага се специална изолация със специална мембрана, която да спре течовете. Това е първият етап.

Вторият етап е затваряне с дограма долу, където е пистата. Целта е по-дълго ползване, защото с гипсокартон или други материали може да има отново течове от трибуната и парите ни просто да бъдат хвърлени на вятъра. Другото, което правим - поръчали сме чисто нова съблекалня на първия отбор и фронт офис за влизането на стадиона през ВИП входа. Там ще бъдат наредени всички купи и отличия на футболния клуб.

- Много ли беше окаяно състоянието на стадиона? Откога не е правен ремонт тук?
- На мен животът ми е минал на този стадион. Никога не е пипано по трибуните нищо. Когато дойдохме преди няма и 6 години, всичко беше в плачевно състояние. През това време направихме много неща аз и моите колеги. На нас се падна тежката участ да довършим всичко и стадион "Локомотив" да стане едно приветливо място за нашите привърженици. Надяваме се, че тази пандемия ще отмине и те ще се завърнат на стадиона. И да са в нов и обновен стадион.

Предвидили сме мъжки и дамски тоалетни, които вече са монтирани. Взехме разрешение за строителство на осветление. Искам да благодаря на председателя на ОСК Даме Стойков, който страшно помогна това да се случи. Чакаме да се намерят средства, за да може стадионът да стане наистина приятно място за феновете и да играем на тук.

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн казино игри от efbet

- Колко ще коства целият ремонт?
- Долу-горе между 170 и 200 хиляди лева. 

- Обновихте и игрищата около стадиона..
- Да. Обновихме и нашия вход, дограми сменяхме, асфалтирахме. Сега трябва да направим паркинг, което е по изискване на БФС. Чакаме април да дойдат за лицензиране, за да видят какво правим и докъде сме стигнали, и да можем да вземем лиценза. Ще бъда най-щастлив да можем да играем пред феновете тук.

- Те са направили фасадата от едната страна на стадиона.
- Да, феновете направиха фасадата. Там помогна много Веско Стоянов, за което съм много благодарен. 

- Мислите ли, че ще успеете в срок със всичко?
- Надявам се, макар че ще бъде много с всички СМР-та. Те не са малко - това са 4000 метра куфраж. Но се надявам до най-късно средата на май да бъде готова централната трибуна. Вътре мисля, че до две седмици ще приключим ремонта. 

- Предстои най-важният мач с конкурента за първото място Пирин. Какво очаквате?
- Мач като мач. Отиваме, играем, побеждаваме и се връщаме. Аз не се притеснявам.

- Основната цел първо място ли е или класиране в елита, независимо на кое място?
- Основната цел е първото място. Макар, че и втори да завършим за мен е важно да влезе в елита. Не може повече Локо (София) да играе в Б група. Това е клуб с традиции и 92 години история. Мисля, че мястото на Локомотив е в efbet Лига.