Масови оставки започнаха да валят в ЦСКА, научи БЛИЦ. Няколко треньори от Детско-юношеската школа вече са написали молбите си за напускане, половината администрация в клуба – също. На път да си тръгнат са още лекарят на представителния тим в Борисовата градина, както и масажистите.  Причината е позната до болка – всички те вече пети месец са без заплати.
 
Към изхода на ЦСКА поглеждат и част от футболистите. Уилям Тиеро и Спас Делев отказаха да играят за отбора, докато не си получат парите. При играчите положението не е толкова плачевно, защото забавянето е “само” два месеца. Слабото представяне на тима обаче още повече съсипа обстановката в отбора. Някои от новопривлечените вече съжаляват, че са подписали с ЦСКА и се надяват през зимния трансферен прозорец да си тръгнат, ако разбира се извадят късмет и си намерят нов клуб.
 
За напускане мисли и Гьоре Йовановски. Македонецът тотално се отчаял след загубата от Славия с 0:1, защото надеждите за титлата окончателно се изпариха. Той се надявал ЦСКА поне да измъкне някоя друга точка от мачовете в Лига Европа. За това стискат палци и босовете от “Титан”, тъй като безпаричието е налегнало здраво 31-кратните шампиони.
 
“Титаните” чакали датата 15 октомври, когато ще пристигнат парите от влизането на ЦСКА в груповата фаза на Лига Европа. С въпросните 1 милион евро босовете ще се издължат на подчинените си и ще покрият една част от многобройните си задължения към други отбори и бивши играчи и екстреньори на тима.
 
“Не бъдат ли взети мерки до Нова година, ЦСКА ще се доближи до своята гибел. Този път лиценз няма да има – не само за Европа, но и за българското първенство”, коментират източници от футболните среди пред БЛИЦ.