Масов бой помрачи дербито на Североизточната “В” група между Дунав Русе и Добруджа. Двата тима играха пред около 4500-5000 души на стадиона в Русе. Залогът на двубоя беше повече от сериозен, при победа Дунав изпреварваше Добруджа и излизаше на първо място в класирането. Сега, след равенството 0:0, отборът от Добрич остава на върха с 50 точки, Дунав е втори с 49. През есента Добруджа разби Дунав в Добрич с 4:0. До края на сезона остават 10 кръга.

Като доказателство за сериозността на двубоя е и съдията, който го ръководи. БФС изпрати Станислав Тодоров на напечения двубой. Реферът беше принуден да прекрати временно двубоя около 50-ата минута заради масово сбиване по трибуните. Фенове от Дунав (Русе) нападнаха гостуващата агитка, започна размяна на хвърлени предмети, димки, ракети и други. Полицаите едва овладяха ситуацията, като на помощ се стече и бившият играч и помощник треньор в ЦСКА Светослав Петров. В момента той е изпълнителен директор на Добруджа. Привържениците се млатиха здраво, ритаха, влачеха по земята, но само бързата намеса на полицията успокои положението. В един момент от двубоя в център на събитията се превърна фотограф, облечен с оранжева жилетка. След като правеше снимки, мъжът се впусна и започна да раздава правосъдие. В крайна сметка униформените арестуваха част от по-буйните ултраси.

Съдията Станислав Тодоров поднови играта след петминутна пауза. През второто полувреме сериозни положения за гол изпуснаха Росен Каптиев (Дунав) и Младен Стоев (Добруджа). И в двата отбора личаха имената на играчи, които имат сериозен стаж в професионалния футбол – братята Росен и Владимир Каптиеви, Диян Димов, Мартин Цирков, Мартин Керчев (Дунав), както и Николай Христозов, Николай Петров, Младен Стоев (Добруджа).

0000000000000000boq3.JPG

000000000000000000000000007_1.jpg