Националният селекционер Лотар Матеус изгледа на живо победата на ЦСКА с 2:0 срещу Черно море от 1/4-финалите за Купата на България. Германецът коментира атаките от страна на Любослав Пенев. Както е известно, треньорът на Литекс вече на няколко пъти нападна Матеус, тъй като защитникът Николай Бодуров бе повикан в националния отбор за евроквалификацията с Швейцария (0:0) и контролата с Кипър (1:0), но не записа нито минута участие.

"Когато имам проблем с някой треньор, аз говоря с него лице в лице. Ако Любослав Пенев има нещо да ми каже, нема ми се обади", заяви Матеус при излизането си от Националния стадион "Васил Левски".

"Сам избирам футболистите си. Утре ще бъда и в Ловеч, за да гледам мача. Защото трябва да избирам играчите си за националния отбор. Този уикенд и през следващия ще бъда в други страни. И там ще гледам на живо изявите на националите", добави германецът.

"Много съм близък с всеки треньор. Всеки има свой собствен стил на футбол, отделна концепция. Трябва да се уважаваме помежду си", каза Матеус.

Националният селекционер бе попитан дали ще се види утре с Любо Пенев. "Когато се видим, ще се здрависаме", завърши Матеус. /БЛИЦ